Permohonan BRIM 2.0 Online | BR1M | Download Borang BRIM 2.0

 on Sabtu, 3 November 2012  

Permohonan BRIM 2.0 Online | BR1M | Download Borang BR1M 2.0 - Bermula 1 November 2012 pendaftaran untuk BR1M 2.0 bagi pemohon baru telah dibuka termasuk permohonan bagi golongan bujang. Bagi yang telah menerima BRIM yang pertama , boleh juga melakukan kemaskini secara online maklumat terkini anda. Selain secara online , anda juga boleh memuat turun / download borang BRIM 2.0 melalui pautan dibawah.

UPDATE TERKINI
( 20 November 2014 ) - Info BR1M 2015 Disini 
( 1 Januari 2014 ) PENDAFTARAN DAN KEMASKINI BRIM 3.0 [ KLIK SINI ]
UPDATE 2013 BR1M 3.0 DISINI 

BR1M BRIM
BRIM 2.0
Isi rumah yang layak (RM500):
       (i)       Warganegara Malaysia; 
       (ii)      Lelaki atau perempuan yang menjadi ketua kepada ahli yang tinggal serumah dengan jumlah pendapatan kasar bulanan
                  isi rumah RM3,000 dan ke bawah.
                  > Berkahwin;
                  > Ibu atau bapa tunggal yang mempunyai tanggungan berumur 20 tahun ke bawah;
                  > Bujang yang mempunyai tanggungan berumur 20 tahun ke bawah (dalam rumah yang sama).
       (iii)     Warga emas sebatang kara (berumur 60 tahun dan ke atas, lahir pada tahun 1953 dan ke bawah) dengan jumlah pendapatan kasar
                  bulanan RM3,000 dan ke bawah. 

  •   Individu yang layak (RM250):
       (i)       Warganegara Malaysia; 
       (ii)      Bujang (termasuk Balu / Janda / Duda) yang tiada tanggungan, berumur 21 tahun dan ke atas (lahir pada tahun 1992 dan ke bawah)
                  dengan jumlah pendapatan kasar bulanan RM2,000 dan ke bawah.

  •   Tidak termasuk pelajar yang menerima Baucar Buku 1Malaysia.
  •   Hanya pemohon yang berjaya sahaja layak menuntut bayaran.


PENDAFTARAN ONLINE PEMOHON BARU DAN KEMASKINI MAKLUMAT [ DISINI ]
Permohonan BRIM 2.0 Online | BR1M | Download Borang BRIM 2.0 4.5 5 Kiz MySelf Sabtu, 3 November 2012 Permohonan BRIM 2.0 Online | Download Borang BRIM 2.0 | Bantuan Rakyat 1 Malaysia | BR1M Permohonan BRIM 2.0 Online | BR1M | Download Borang BR1M 2.0 - Bermula 1 November 2012 pendaftaran...


15 ulasan:

  1. shida blh minta ke eh hehee :D

    BalasPadam
  2. asyik error je kot bile nak hantar kat webnye. dah siap isi semua. menyirap!

    BalasPadam
  3. Untuk pertanyaan lanjut mengenai BR1M 2.0 anda boleh telefon talian bebas tol 1800 88 2716 (BR1M)

    BalasPadam
  4. Untuk pertanyaan lanjut mengenai BR1M 2.0 anda boleh telefon talian bebas tol 1800 88 2716 (BR1M)

    BalasPadam
  5. ..dah isi cara online..tapi alamat tersilap, nk buat macam mana ?

    BalasPadam
  6. SELAMT DAH HANTAR hihi thanks ya

    BalasPadam
  7. kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
    Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT. Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
    ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

    BalasPadam
  8. shida dah siap hntar hehee :)

    BalasPadam
  9. brapa lama permohonan di proses / camna nak tau result ?

    BalasPadam
  10. Mcm mne yg 20 taun Leh dpt? Bukan 21 ke atas ke?

    BalasPadam
  11. Umo 20 boleh dpt? Bukan 21 ke atas ke?

    BalasPadam

Terima Kasih atas komen anda. Saya juga menulis di www.kizmyself.com dan www.infosukan.com