Permohonan BRIM 2.0 Online | BR1M | Download Borang BRIM 2.0

on Sabtu, 3 November 2012

Permohonan BRIM 2.0 Online | BR1M | Download Borang BR1M 2.0 - Bermula 1 November 2012 pendaftaran untuk BR1M 2.0 bagi pemohon baru telah dibuka termasuk permohonan bagi golongan bujang. Bagi yang telah menerima BRIM yang pertama , boleh juga melakukan kemaskini secara online maklumat terkini anda. Selain secara online , anda juga boleh memuat turun / download borang BRIM 2.0 melalui pautan dibawah.


UPDATE TERKINI ( 1 Januari 2014 ) PENDAFTARAN DAN KEMASKINI BRIM 3.0 [ KLIK SINI ]

UPDATE 2013 BR1M 3.0 DISINI 
BRIM 2.0
Isi rumah yang layak (RM500):
       (i)       Warganegara Malaysia; 
       (ii)      Lelaki atau perempuan yang menjadi ketua kepada ahli yang tinggal serumah dengan jumlah pendapatan kasar bulanan
                  isi rumah RM3,000 dan ke bawah.
                  > Berkahwin;
                  > Ibu atau bapa tunggal yang mempunyai tanggungan berumur 20 tahun ke bawah;
                  > Bujang yang mempunyai tanggungan berumur 20 tahun ke bawah (dalam rumah yang sama).
       (iii)     Warga emas sebatang kara (berumur 60 tahun dan ke atas, lahir pada tahun 1953 dan ke bawah) dengan jumlah pendapatan kasar
                  bulanan RM3,000 dan ke bawah. 

  •   Individu yang layak (RM250):
       (i)       Warganegara Malaysia; 
       (ii)      Bujang (termasuk Balu / Janda / Duda) yang tiada tanggungan, berumur 21 tahun dan ke atas (lahir pada tahun 1992 dan ke bawah)
                  dengan jumlah pendapatan kasar bulanan RM2,000 dan ke bawah.

  •   Tidak termasuk pelajar yang menerima Baucar Buku 1Malaysia.
  •   Hanya pemohon yang berjaya sahaja layak menuntut bayaran.


PENDAFTARAN ONLINE PEMOHON BARU DAN KEMASKINI MAKLUMAT [ DISINI ]

DOWNLOAD BORANG BR1M 2.0 [ DISINI ]

UPDATE 2013 BR1M 3.0 [ DISINI ]
Ranking: 5

{ 15 ulasan... read them below or add one }

shidaR berkata...

shida blh minta ke eh hehee :D


3 November 2012 11:10 PTG
aDiB sYaZWaN berkata...

asyik error je kot bile nak hantar kat webnye. dah siap isi semua. menyirap!


3 November 2012 11:43 PTG
Bento Smurf berkata...

Untuk pertanyaan lanjut mengenai BR1M 2.0 anda boleh telefon talian bebas tol 1800 88 2716 (BR1M)


4 November 2012 4:09 PG
Bento Smurf berkata...

Untuk pertanyaan lanjut mengenai BR1M 2.0 anda boleh telefon talian bebas tol 1800 88 2716 (BR1M)


4 November 2012 4:09 PG
Baharudin Baha berkata...

..dah isi cara online..tapi alamat tersilap, nk buat macam mana ?


5 November 2012 11:04 PTG
inche hlovate berkata...

SELAMT DAH HANTAR hihi thanks ya


6 November 2012 10:39 PG
Batu Adventure berkata...

kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT. Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)


6 November 2012 2:42 PTG
shidaR berkata...

shida dah siap hntar hehee :)


13 November 2012 11:11 PTG
rambo roben berkata...

Da p daftar bila boleh eh?


1 Februari 2013 9:54 PG
Saleh Fudin berkata...

Mcm mane nk cekk eekkk


10 Februari 2013 1:56 PTG
Saleh Fudin berkata...

Mcm mane nk cek kite dpt ke x


10 Februari 2013 1:57 PTG
Vee Zawiah berkata...

brapa lama permohonan di proses / camna nak tau result ?


21 Februari 2013 11:59 PTG
Iskandar Shah berkata...

Mcm mne yg 20 taun Leh dpt? Bukan 21 ke atas ke?


7 Mac 2013 2:38 PTG
Iskandar Shah berkata...

Umo 20 boleh dpt? Bukan 21 ke atas ke?


7 Mac 2013 2:40 PTG
Mohammad Safuan berkata...

Knk xdpt diterima owh..kalau duda


4 September 2013 12:01 PTG
 
© KizMySeLf Media Info Dan Santai All Rights Reserved