Sila Semak Penyata Kira Kira | KWSP

 on Selasa, 24 Mei 2011  Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) melancarkan kempen media untuk menggalakkan ahli menyemak penyata kira-kira bagi memastikan simpanan KWSP mereka berada dalam keadaan teratur.Kempen bermula dari 24 Mei hingga 14 Jun.Kempen ini bertujuan memberi kesedaran kepada ahli mengenai kepentingan menyemak penyata KWSP bagi memastikan majikan membayar caruman mengikut jadual.

Jika terdapat sebarang keraguan, ahli perlu mendapatkan penjelasan segera daripada majikan atau membuat laporan kepada KWSP.KWSP turut menyediakan Kios KWSP di cawangan KWSP dan premis pihak ketiga seperti Institut Jantung Negara (IJN), serta cawangan bank terpilih antaranya RHB Bank, RHB Islamic Bank, Ambank, dan CIMB Bank.
"Sebagai pilihan, ahli boleh menyemak dan mencetak penyata kira-kira dengan mendaftar di i-Akaun KWSP yang boleh diakses melalui laman web myEPF yang menyediakan kemudahan untuk menyemak butiran akaun secara dalam talian 24 jam sehari atau mengikut kehendak mereka.

Kepada yang dah berkerja tu rajin rajinlah periksa akaun KWSP anda..tiap tiap bulan potong..takut nanti duitnya entah kemana..

SUMBER
Sila Semak Penyata Kira Kira | KWSP 4.5 5 kiz Selasa, 24 Mei 2011 Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) melancarkan kempen media untuk menggalakkan ahli menyemak penyata kira-kira bagi memastikan simpan...


2 ulasan:

  1. huhu aku takde kwsp lg.. camana ye ada kwsp ni ? huhu

    BalasPadam
  2. lor.. yeke.. baru taw.. thanx for the info kiz..^_^

    BalasPadam

Terima Kasih atas komen anda. Saya juga menulis di www.kizmyself.com dan www.infosukan.com